DOLAR 8,36670.02%
EURO 10,23550.08%
ALTIN 502,550,08
BITCOIN 350131-6,65%
İstanbul
21°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yemekten Sonra Kalp Çarpıntısı

Yemekten Sonra Kalp Çarpıntısı

Yemekten sonra yaşanılan kalp çarpıntısı şikâyeti, sık karşılaşılan sağlık problemleri arasında yer almaktadır.

ABONE OL
Nisan 23, 2021 10:21
Yemekten Sonra Kalp Çarpıntısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yemekten sonra yaşanılan kalp çarpıntısı şikâyeti, sık karşılaşılan sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Uzun saatler süren açlık belirtilerinin ardından çok hızlı ve gereğinden fazla yemek, adrenalin hormonunun yükselmesine sebep olur. Ayrıca uzun süre aç kalmanın sonucunda tüketilen besinler direkt olarak yağ ve şekere dönüşür. Tüm bunlar ise kalbin hızlı çarpmasına neden olmaktadır. Çoğu zaman kalp çarpıntısı yaşayan kişiler, kalp hastası olduklarını düşünmektedir. Ancak yemekten sonra yaşanan kalp çarpıntısı her zaman kalp hastalığına işaret etmez.

Yemek öncesinde, sırasında ya da sonrasında tüketilen içecekler de çarpıntıya etki eden diğer sebeplerdendir. Bu nedenle kahve, çay, sigara, alkol gibi içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır.

Yemekten Sonra Kalp Çarpıntısı Nasıl Tedavi Edilir?

Yemekten sonra kalp çarpıntısı şikâyeti yaşamamak için, özellikle ekmek gibi katı besinler uzun süre çiğnenerek yutulmalıdır. Çünkü uzun uzun çiğnemek, ağırlığı ve şişkinliği ortadan kaldırarak, kalp çarpıntısı yaşama riskini büyük oranda azaltır.

Sofrada olabildiğince küçük porsiyonlarda yemek gerekmektedir. Çünkü sofradan tam doymadan kalmak, kalp çarpıntısı yaşama olasılığını azaltmaktadır.

l Yemek sırasında rahat kıyafetler tercih edilmelidir.

l Dar ve rahatsız edici kıyafetler, mideye baskı uygulatarak, rahatsızlık verebilirler.

l Yağlı, şekerli ve karbonhidrat oranı yüksek yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

l Yemek yedikten sonra uyku için en az iki saat beklenmelidir. Eğer beklenmezse tüketilen besinler, kalp çarpıntısına sebep olabilir.

l Tüketilen besinlerin ılık olması da oldukça önemlidir. Çok sıcak ya da çok soğuk tüketilen besinler bazen kalp çarpıntısına sebep olabilirler.

l Aşırı şekerli çikolata ve şekerler, yemekten önce ve sonra tüketilmemelidir.

l Yemeklerin yanında içilen gazlı içeceklerden de uzak durulmalıdır. Bu, yemek sonrasında çarpıntı yaşama ihtimalini en aza indirmektedir.

Çorba, genellikle masum yemekler arasında görülse de et suyu gibi yağlı sular ile yapılırsa kalp çarpıntısına sebep olabilir. Bu yüzden tüketilirken dikkat edilmesi gerekir.

 Çiğ olarak yenilen sarımsak, soğan gibi yiyeceklerin aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır.

 Tüm bu hususlara dikkat edildiğinde, yemekten sonra kalp çarpıntısı yaşama ihtimali oldukça azalmaktadır. Bunların yanında kalp sağlığını koruyan sağlıklı yiyecekler tüketilmesi gerekir. Özellikle zeytinyağı, karnabahar, patates, lahana, baklagiller, meyan kökü ve meyvelerden muz, güçlü mide koruyucu özellikleri sebebiyle mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Ancak tüm bunlara dikkat edildiği halde, hala yemekten sonra kalp çarpıntısı şikâyeti yaşıyorsanız, en kısa zamanda alanında uzman bir kardiyolog ile görüşmeniz yararınıza olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.